4 tipy, ako sa udržať cez zimu v kondícii

Vydáno 11.12.2020

4 tipy, ako sa udržať cez zimu v kondícii

Milovníci a nadšenci tenisu iste u tohto nádherného športu ocenia, že ho možno hrať aj v chladných mesiacoch. Avšak ruku na srdce, trénovať a cvičiť, keď je vonku skoro tma a zima, nie je tak jednoduché, ako sa zdá. Ako sa teda udržať v kondícii, keď nám počasie príliš nepraje?

Strava je základ

Nie nadarmo sa hovorí, že vyvážený a zdravý jedálniček je 80% úspechu. Dá sa teda povedať, že je jedlo jedným zo základných kameňov správnej životosprávy a kondície. Aj keď tomu nadchádzajúce vianočné sviatky tak celkom neželajú, v zimných mesiacoch skúste ovocie nahradiť zeleninou a obmedziť či úplne vynechať sladké. Môžete skúsiť upiecť zdravé vianočné cukrovinky alebo aj uvariť zdravý vaječný likér, aby ste si sviatky pokoja a pohody užili bez výčitiek. Ak vás zaujíma, čo jesť pred alebo po tréningu, môžete si prečítať niektorý z našich predošlých článkov.

Viac športových aktivít

Aj napriek tomu, že je pre vás tenis číslom jedna, nebude od veci, keď vyskúšate aj iné športové aktivity. Naplánujte si na aspoň jeden deň v týždni inú aktivitu - navštívte napríklad posilňovňu, kruhový tréning alebo plavecký bazén. Za vyskúšanie určite stojí aj joga, počas ktorej sa predovšetkým v tejto ťažkej dobe covidové dokážete uvoľniť a relaxovať.

Cvičte aj doma

Cvičiť môžete aj doma. Ak sa však k tomuto typu cvičenia nedokážete prehovoriť, skúste aspoň každé ráno pár cvikov na pretiahnutie celého tela. Uvidíte, že postačí iba dvadsať minút na to, aby ste sa pretiahli, zahriali a naštartovali organizmus, ktorý počas zimných mesiacov spomalil.

Myslite na odpočinok

Preto, aby ste sa cítili fit a dokázali na kurte predviesť tie najlepšie výkony, je potrebné, aby ste sa naučili aj kvalitne odpočívať. A čo to vlastne znamená? Pod pojmom kvalitný odpočinok nehľadajte ležanie na pohovke pred televízorom. Kvalitný odpočinok je napríklad návšteva sauny, príjemná relaxačná masáž či návšteva wellness centra. Je to jednoducho niečo, počas čoho sa dokážete uvoľniť a dopriať svojmu telu i mysli dostatočný oddych od všetkých strastí všedného dňa.

A aby ste sa v týchto dňoch stresovali čo najmenej, s obstaraním vianočných darčekov vám radi pomôžeme aj my v tenislife.sk. Na našom e-shope nájdete nielen tenisové rakety popredných značiek - môžete tak urobiť radosť sebe aj svojim blízkym praktickým darčekom. Ak však chcete, aby vaše objednaný tovar do Vianoc prišlo, objednávajte ho do 17. 12. najneskôr.
 

Zpět na přehled novinek