Australian Open 2023 sa začal. Tentoraz s Novakom Djokovičom

Vydáno 17.01.2023

Australian Open 2023 sa začal. Tentoraz s Novakom Djokovičom

 

Prvý grandslam tenisovej sezóny 2023 je tu. Australian Open sa začína v austrálskom Melbourne 16. januára 2023 a tenisoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť aj tento rok. Držať palce môžu nielen českým tenistom. Na tohtoročnom Australian Open sa po minuloročnej prestávke zúčastní aj srbský tenista Novak Djokovič.

Australian Open 2023 sa koná od 16. do 29. januára

Tento rok sa grandslamový tenisový turnaj Australian Open koná na dvorcoch Melbourne Parku od 16. do 29. januára. Na prvom grandslamovom turnaji roka sa uskutočnia tradičné podujatia vo dvojhre, štvorhre a zmiešanej štvorhre. V turnajoch dvojhry a štvorhry budú súťažiť aj juniori a hráči na vozíčku.

Na aké dobroty sa môžete tešiť? Španielsky tenista Rafael Nadal bude na tohtoročnom Australian Open obhajovať titul vo dvojhre mužov. Austrálska víťazka ženskej dvojhry Ashleigh Bartyová však už nebude bojovať o titul, pretože v marci 2022 ukončila svoju kariéru profesionálnej tenistky.

Na Australian Open má svoje želiezko v ohni aj Česká republika. České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková sa stali víťazkami ženskej štvorhry na Australian Open 2022. Podarí sa im vyhrať aj tento rok? Odpoveď na túto otázku sa dozvieme počas finálových zápasov Australian Open 2023.

Česi na Australian Open 2023: Komu fandiť?

Ktorí tenisti budú reprezentovať Českú republiku na tohtoročnom Australian Open? V mužskej dvojhre sú to Dalibor Svrčina, Jiří Lehečka a Tomáš Macháč. V ženskej dvojhre je české zastúpenie početnejšie - na Australian Open 2023 sa zúčastnia Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Brenda Fruhvirtová, Sára Bejleková, Tereza Martincová, Linda Fruhvirtová a Markéta Vondroušová.

Čo sa týka mužskej štvorhry, môžete držať palce dvojici Lehečka-Molčan. V ženskej štvorhre môžete fandiť Vondroušovej-Kolodziejovej, Bouzkovej-Osoriovej, Fruhvirtovej L.-Riske Amritrajovej, Krejčíkovej-Siniakovej a Martincovej-Vekičovej.

Australian Open 2023 sa začína s Novakom Djokovičom

Súčasťou tohtoročného Australian Open je aj srbský tenista Novak Djokovič, ktorý sa nemohol zúčastniť na minuloročnom ročníku ako neočkovaný proti kovidom. Novak Djokovič dostal zákaz štartu na Australian Open 2022 a následne bol vyhostený z Austrálie a dostal trojročný zákaz vstupu do ostrovnej krajiny.

V roku 2023 však nastal veľký obrat a Novak Djokovič nastúpil na Australian Open v plnej sile. Práve na kurtoch Melbourne Parku bude tento srbský tenista bojovať o svoj desiaty titul, ktorým by ešte zvýšil svoj doterajší rekord na Australian Open.

Tipy na ďalšie tenisové novinky

Aké ďalšie novinky prinesie svet tenisu v januári 2023? V našom e-shope Tenislife.cz ich nájdete hneď niekoľko s tenisovým vybavením, doplnkami, oblečením a obuvou. Horúcou novinkou sú najmä tenisové tašky Yonex Pro 9 ks s tromi komorami. Tieto trojkomorové tenisové tašky sú určené pre všetkých hráčov, ktorí chcú mať svoje tenisové tréningové vybavenie prehľadne usporiadané. Tenisová taška Yonex Pro 9 ks v šarlátovej farbe bude k dispozícii na Tenislife.sk od 20. januára 2023 aj s novými tenisovými raketami VCORE 2023.

Môžete si kúpiť aj nové tenisky od značky ASICS, ktoré máme na sklade. Ide o pánsku aj dámsku tenisovú obuv, ktorá je vhodná najmä na antukový povrch.

Zpět na přehled novinek