Májové tenisové správy: Roland Garros 2023 je v plnom prúde, ale Rafael Nadal neštartuje

Vydáno 01.06.2023

Májové tenisové správy: Roland Garros 2023 je v plnom prúde, ale Rafael Nadal neštartuje

Tenisoví fanúšikovia sa v súčasnosti tešia skutočnej lahôdke. Roland Garros, druhý z grandslamových turnajov v roku 2023, práve odštartoval hlavným podujatím, ktoré potrvá do 11. júna. Aké ďalšie novinky z tenisového sveta vás ešte čakajú?

Roland Garros je prvýkrát po 19 rokoch bez Rafaela Nadala

Roland Garros sa tradične koná na otvorených dvorcoch v 16. obvode francúzskeho hlavného mesta Paríž. Tohtoročný 93. ročník, ktorý je druhým z grandslamových turnajov v roku 2023, už začal svoju hlavnú súťaž po kvalifikačných zápasoch.

Čo je však iné? Na Roland Garros 2023 neuvidíte jedného z favoritov, ktorým je Rafael Nadal. Španielsky tenista už nebude na tohtoročnom antukovom turnaji v Paríži obhajovať svoj titul z minulého roka.

Rafael Nadal bude na parížskej antuke chýbať prvýkrát po 19 rokoch. Dôvodom je zranenie ľavého bedrového kĺbu, ktoré ho vyradilo z profesionálneho tenisu po tohtoročnom grandslamovom turnaji v Austrálii. V minulosti hviezdny tenista na Roland Garros kraľoval. Získal 14 titulov, 112 zápasov a prehral len trikrát.

Hlavní favoriti Roland Garros 2023

Najväčším favoritom tohtoročného Roland Garros je španielsky tenista Carlos Alcaraz. Medzi ženami je to obhajkyňa minuloročného prvenstva Poľka Iga Swiateková. Z českých tenistov budú o prestížnu pozíciu bojovať Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková, Jiří Lehečka a Jiří Veselý.

Ďalšie správy z tenisového sveta

Čo je ešte nové vo svete tenisu? Napríklad nový rad Babolat Pure Aero Rafa, ktorý zahŕňa inovatívne tenisové rakety, tašky a potítka. Obzvlášť vás potešia tenisové rakety Babolat Pure Aero RAFA 2023 a Babolat Pure Aero RAFA ORIGIN, ktoré navrhol sám Rafael Nadal, ktorý sa, žiaľ, nezúčastní tohtoročného Roland Garros 2023. Za zmienku stojí, že tento slávny tenista hrá s raketou Babolat Pure Aero RAFA ORIGIN.

Ďalšou novinkou z tenisového sveta je tenisová obuv Adidas Adizero Cybersonic, vďaka ktorej budete na antukových kurtoch vždy o krok vpred. Perfektná je aj pánska tenisová obuv Asics Solution Speed FF 2 Clay. Ide o najrýchlejší model v ponuke tenisovej obuvi Asics, ktorý predstavuje naozaj kvalitnú obuv na antukový povrch. Túto obuv odporúčame tenistom, ktorí pri hre hľadajú rýchlejšie zrýchlenie, aby boli stále vpredu.

Okrem topánok si môžete zaobstarať aj nové oblečenie. Máme napríklad nové modely pánskeho tenisového oblečenia od značky Adidas. V našom e-shope nájdete aj novú kolekciu dievčenského tenisového oblečenia Adidas a tematické chlapčenské tričko Roland Garros od tejto značky. A povzbudzovanie na druhý grandslamový turnaj v roku 2023 sa môže začať!

Zpět na přehled novinek