Tenisové tašky: Ako vybrať tú správnu?

Vydáno 21.10.2020

Tenisové tašky: Ako vybrať tú správnu?

Či už patríte medzi začiatočníkov, alebo skúsenejší hráča tenisu, vo vašej výbave by vám určite nemala chýbať praktická taška. Tenisové tašky vám ponúknu dostatok priestoru pre uskladnenie a prenášanie tenisových rakiet, športového oblečenia, obuvi, fliaš na vodu a ďalších vecí. Avšak tašiek je veľká škála, ako sa medzi nimi teda orientovať a ako vybrať tú pravú pre vás?

jednokomorové tašky

Ako už sám názov týchto tašiek napovedá, jedná sa o bagy iba s jedným ukladacím priestorom. Okrem rakety si teda do tejto tašky príliš vecí nedáte. Je však úplne dostačujúce pre tých, ktorí idú na kurt už pripravení z domu a potrebujú len obal na raketu, poprípade úložný priestor na nejaké menšie nevyhnutnosti.

dvojkomorové tašky

Dvojkomorové bagy sú, čo sa týka úložného priestoru, podstatne praktickejšie ako jednokomorové. Nájdete v nich dve komory, pričom jedna z nich býva spravidla menšie a slúži na uloženie rakety. Väčšia komora je pre uloženie oblečenia, tenisové obuvi, loptičiek či uteráka. U niektorých značiek nájdete aj tašky s termoochrana, ktorá vaše tenisové rakety ochráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia, ako je chlad alebo teplo. Značky Babolat a Head majú v ponuke aj bagy, ktoré majú samostatný vchod pre topánky alebo špinavé prádlo.

trojkomorové tašky

Tieto priestranné tašky vyhovujú hráčom, ktorí na kurt idú napríklad z práce, školy alebo sa chystajú na turnaj, na ktorý je nutné vziať si viac vecí so sebou. Ponúka totiž praktické a priestranné rozdelenie miesta, a okrem úložných troch komôr na oblečenie, rakety aj hygienické pomôcky, v nich nájdete aj niekoľko malých vreciek na najrôznejšie drobnosti, ako sú šperky či mobil. Väčšina trojkomorových tašiek má termoochranu, nastaviteľné popruhy, ktoré v prípade potreby môžete odňať a niektoré aj samostatný vstup pre topánky.

Špeciálne tašky pre ženy

Vedeli ste, že existujú tenisové tašky pre ženy, ktoré vyzerajú podobne ako kabelka? Jedná sa o kvalitné a veľmi elegantné tašku, ktorá disponuje niekoľkými funkciami a je určená pre všetky milovníčky športu, či už tenisu, squashu alebo badmintonu. Taška obsahuje veľký polstrovaný vnútorný priestor, ktorý pojme až dve rakety a notebook, ak na tréning idete zrovna z práce, a vrecko na zips so zipsom Thermoguard pre chladenie nápojov a občerstvenia. Ďalej niekoľko vnútorných organizačných vreciek, dve vonkajšie vrecká s odvetrávaním a dlhé polstrované ramenné popruhy. U niektorých tašiek je súčasťou tiež samostatná priehradka na topánky, prípadne na oblečenie po tréningu, čo iste ocení každá žena.

Cestovné tašky

Ak sú pre vás aj tak trojkomorové tašky predsa len malé a hľadáte väčší a priestrannejší variant, skvelým pomocníkom pre vás bude cestovná taška. Na našom e-shope môžete nájsť cestovnú tašku Wilson Traveler Duffel - jedná sa o tašku na kolieskach, ktorú používajú profesionálni hráči i tréneri počas turnajov. Taška Wilson ponúka vysoko odolný systém Trollmi, extra veľký hlavný priestor, bočné samostatnú kapsu na topánky a malé bočné vrecká na drobné príslušenstvo.

Ďalšie cestovnou taškou, ktorú ponúkame je cestovná taška Head Tour Team Travel Bag. Aj táto taška disponuje kolieskami a svojmu majiteľovi ponúka rozdelený hlavný priestor na dve poschodia, niekoľko menších vreciek vnútri aj zvonku, teleskopické madlo pre ľahkú prepravu, dvojitú dno a ochranu rohov.

Tenisové batohy a batohy pre deti

Tenisové batohy bývajú obľúbené prevažne medzi deťmi alebo medzi hráčmi, ktorí radi jazdia na bicykli. Na našom e-shope nájdete batohy niekoľkých veľkostí i variantov. Hoci by mohol niekto namietať, že sú batohy príliš malé, nenechajte sa zmiasť. Vďaka praktickému riešenie priestoru sa do nich zmestia až dve rakety bez obalu (značka Babolat však ponúka aj batohy s ochranou rakiet) a extra vstup pre topánky väčšinou zospodu.

Pre tých najmenších sú na výber batohy menších veľkostí s najrôznejšími farebnými variantmi a motívy. Vyberie si tak každý nádejný tenista či šikovná tenistka

Zpět na přehled novinek